Spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug

Premiera mondială „Tango”: 1998, la Opera din Maribor, Slovenia

Premiera mondială „Radio and Juliet”: 2005, la Opera din Maribor, Slovenia

Data premierei naţionale a montării actuale la Opera Naţională Bucureşti: 12 decembrie 2010

Reprezentaţii în stagiunea 2014-2015:
19 şi 26 noiembrie 2014
15 martie 2015
30 aprilie 2015
8 şi 28 mai 2015

Durata:
19.00 – 21.30 (o pauză)

Regia, coregrafia, lighting design, colaj muzical: Edward Clug
Decoruri: Marko Japelj
Costume: Leo Kulas
Operatori imagine și montaj video: Janja Glogovac, Antonel Oprescu

Muzica pentru „Tango”: Ástor Pantaleón Piazzolla, Goran Bregović, René Dupéré, Michel Portal, Jean-Marc Zelwer, Hugo Diaz, Gardel Le Pera

Muzica pentru „Radio and Juliet” (colaj muzical): Radiohead


Distribuţia stagiunii 2014-2015: 

 

Distribuție "Tango":

Blind Tango: Adina Tudor, Bogdan Cănilă 
Tango Fatal: Marina Minoiu, Robert Enache / Mihaela Soare şi Robert Enache
Tango Timid: Diana Tudor, Liam Morris / Diana Tudor și Cristian Preda

Distribuție "Radio and Juliet":

Juliet: Bianca Fota / Cristina Dijmaru
Bărbații: Lucas Campbell, Robert Enache, Shohei Horiuchi, Liam Morris, Cristian Preda, Dawid Trzensimiech / Gigel Ungureanu, Cristian Preda, Bogdan Cănilă, Robert Enache, Liam Morris, Lucas Campbell

—i

Alte spectacole coregrafiate de Edward Clug

„Architecture of Silence”, spectacol creat în 2006 în parteneriat cu teatrele naţionale din Maribor şi Ljubljana, ce include două coruri şi două orchestre.

„Sacre du temps”, coregrafie realizată în 2007 pentru compania de dans Danshuis Station Zuid, din Tilburg, Olanda.

„Europe Today” şi „Roses for Anne Teresa/ Football Stories”, create în 2011 în colaborare cu East West Theatre Company (Sarajevo), pentru primul spectacol fiind atât coregraf, cât şi performer, iar pentru cel de-al doilea, co-autor şi coregraf.

Despre

„Tango” şi „Radio and Juliet” sunt spectacole care au lăsat o amprentă în viaţa mea şi mi-au marcat adânc drumul şi evoluţia mea ca artist. „Tango” este primul meu spectacol, pe care l-am realizat la o vârsta relativ fragedă, la numai 23 ani. Acest lucru se reflectă în spectacol, printr-o comunicare directă, sinceră, fără compromisuri conceptuale. Este un spectacol care pe undeva mă intimidează prin puterea lui emoţională şi îl retrăiesc, nu uşor, ca pe o oglindă a acelei tinereţi.
Edward Clug - coregraf

Balerinii care au pus deplin în valoare, în prima parte a acestui an, stilul pur şi abstract clasic al lui George Balanchine sau pe cel neoclasico-modern al lui Ioan Tugearu, au fost confruntaţi de astă dată, în cele două piese montate acum de Edward Clug, cu un stil modern pe care nu l-au mai abordat până în prezent, paleta lor interpretativă diversificându-se astfel spectaculos.
Liana Tugearu - critic de balet, România literară, nr. 2, 2011


În doi

Tango. Radio and Juliet este un spectacol ce uneşte două coregrafii create de Edward Clug - artist de origine română stabilit în Slovenia - în care se regăsesc elemente de teatru şi dans contemporan şi fragmente muzicale extrem de diverse ca gen - de la Astor Piazzolla şi până la Goran Bregovic şi Radiohead. În vreme ce prima coregrafie a fost prezentată pentru prima dată, sub titlul „Tango”, în 1998, la Teatrul Naţional din Maribor (Slovenia) - unde artistul conduce astăzi compania de balet a instituţiei - cea de-a doua coregrafie, „Radio and Juliet", a văzut lumina scenei tot la Maribor, în 2005.
Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, şi eternii îndrăgostiţi Romeo şi Julieta se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul „Tango. Radio and Juliet" pentru a da viaţă celor mai puternice şi contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Alte spectacole