Opera Română din Bucureşti deschide stagiunea cu "La Traviata", într-o clădire complet renovată

Data: 29 octombrie 2014
Sursa: Adevărul
Autor: Florin Ghioca

Accesați materialul

Premiera „La traviata”, de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran, este spectacolul care va deschide stagiunea 2014-2015, în data de 30 octombrie.

Renumit pentru montările sale spectaculoase, în teatre de operă din întreaga lume, între care Teatro La Fenice din Veneţia şi Metropolitan Opera din New York, Paul Curran îmbină adesea clasicul cu noile tendinţe în regia de operă, astfel încât, cu aportul scenografului Gary McCann şi al dirijorului Alexander Prior, spectacolul de la Bucureşti se anunţă a fi o interpretare inedită şi captivantă a acestei capodopere verdiene.

Stagiunea 2014-2015 a Operei Naţionale Bucureşti aduce în prim-plan artişti importanţi, recunoscuţi pentru spectacolele de operă sau balet realizate pe scene renumite din întreaga lume. Recitalurile tematice, Concertul de Anul Nou, Gala Internaţională de Balet, Concursul Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra” - ediţia a III-a, Promenada Operei - ediţia a IX-a completează paleta de evenimente care se vor desfăşura în noua stagiune.

Seria premierelor prezentate iubitorilor artei lirice va continua cu alte cinci spectacole deosebite ce reunesc nume mari ale scenei mondiale. Primul dintre ele, după „La traviata”, este „La fille mal gardée”, de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery, în coregrafia renumitului Sir Frederick Ashton (13 decembrie 2014); la începutul anului viitor urmează „Falstaff”, de Giuseppe Verdi, în viziunea regizorală a lui Graham Vick, reputat regizor englez care deţine în prezent directoratul artistic al Operei din Birmingham (19 februarie 2015). Urmează apoi „Triptic de balet” (25 aprilie 2015): „Classical Symphony” de Serghei Prokofiev, în coregrafia lui Yuri Possokhov, „Petite Mort” de Wolfgang Amadeus Mozart, în coregrafia lui Jiří Kylián, şi „Marguerite and Armand”, de Franz Liszt, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton; „Manon Lescaut”, de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent (23 mai 2015), şi baletul „Giselle”, Ethan Stiefel şi Johan Kobborg (6 iunie 2015).

În premieră, Adevarul.ro vă va prezenta, mâine, imagini foto-video din interiorul clădirii Operei Române, cu ultimele pregătiri înaintea deschiderii oficiale.