Gala bicentenarului Verdi - Wagner a fost cinstită de prezența a trei interpreți români de talie internațională

Data: 1 aprilie 2013
Sursa: adevarul.ro
Autor: Corina Zorzor

Opera Națională București a găzduit, duminică seară, Gala „Giuseppe Verdi – Richard Wagner“, la care au participat trei voci extraordinare: soprana Valentina Naforniță, tenorul Alexandru Badea și basul Dan Paul Dumitrescu. Personalitățile muzicii clasice au fost primite cu căldură și apreciate de publicul român. Valentina Naforniță a urcat pentru prima dată pe scena Operei Naționale și a susținut o reprezentație de excepție, fiind răsplătiți, la fel ca și ceilalți doi interpreți, cu admirație și cu ropote de aplauze din partea publicului. Alături de cele trei voci recunoscute la nivel național, la gală au mai participat tenorul Marius Vlad Budoiu, soliștii Operei Naționale București Andreea Iftimescu, Ionuț Pascu, Madeleine Pascu și Șerban Vasile, acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale București.

 

Gala de duminică seară a fost primul spectacol de anvergură pus în scenă de noua conducere a Operei Naționale București, asigurată de directorul general Răzvan Ioan Dincă. De altfel, printre spectatorii galei s-au aflat și ministrul Culturii, Daniel Barbu, ambasadorul Germaniei în România, Andreas von Mettenheim, și ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

 

Directorul Operei a declarat că de acum înainte aceasta va fi direcția pe care va merge Opera Națională București, respectiv aducerea pe cea mai importantă scenă lirică a țării a unora dintre cei mai celebri peste o sută de artiști români care evoluează în străinătate, care se vor alătura celor mai cunoscuți artiști români din țară.

 

„Vrem să-i aducem acasă, să cânte de fiecare dată când au ocazia, pentru că ei performează efectiv pe scene foarte mari ale lumii. Sunt mari valori, noi nu le putem ține, pentru că nu putem să le asigurăm onorarii cum câștigă ei în străinătate (...), dar putem, apelând la calitatea pe care o au ei, putem să îi aducem frecvent în România să cânte câte un spectacol, câte un concert“, a precizat Răzvan Ioan Dincă, într-o conferință de presă care a precedat gala, citat de Mediafax.

 

 „Două ore înseamnă puțin, atunci când muzica începe să vă vorbească“, a mai spus Răzvan Ioan Dincă în deschidrea galei, afirmație care s-a dovedit reală, publicul fiind deosebit de încântat de prestația soliștilor, care au fost acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, în timp ce maestru de cor